Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Uutiset

 

Jouni Kari in memoriam


21.01.2018

MUISTOKIRJOITUS

Jouni Kari 16.5.1949 – 9.1.2018

 

Jouni Kari oli Seinäjoen Jouppilankylän kasvatti. Kylällä oli  50-60-luvulla paljon samanikäisiä poikia, ja siellä harrastettiin kaikkia mahdollisia urheilulajeja. Kesäisin pidettiin olympialaiset lähipellolle omin voimin rakennetulla stadionilla. Talvisin olivat ohjelmassa hiihto- ja mäkihyppykilpailut. Kilpailujen pääjärjestelijänä ja palkintojen hankkijana Jouni oli aina innolla mukana.


Myös joukkuelajit olivat Jounin ja kylän muiden poikien suosikkeja. Isä-Jussi Ristilän innostamana pesäpallosta tuli Jounin mielilaji. Se johti hänet aina Maila-Jussien edustusjoukkueeseen asti.

60-luvulla Maila-Jussien joukkue oli lähes täysin jouppilankyläläisiä. Jouni oli mukana kärkkymässä edustusjoukkueeseen, joka nousikin vuonna 1968 silloiseen mestaruussarjaan. Jounin pesäpallouran huippuhetki osui vuoteen 1975, kun kaulaan ripustettiin Maila-Jussien ensimmäinen aikuisten sarjan SM-kultamitali.

Jouni muistetaan innoittajana kylän nuoremmille pojille niin urheilussa kuin musiikissa. Hän omisti siihen aikaan harvinaiset kelanauhurin ja levysoittimen. Niiden kautta suosikkiyhtye The Beatles tuli tutuksi myös muille kylän nuorille. Intohimoisena yhtyeen diggaajana Jouni hankki lähes kaikki 60-luvun Beatles-vinyylit.

Jounin työura postimiehenä alkoi jo 14-vuotiaana, kun nuorukainen ryhtyi jakamaan aamuisin ILKKA-lehteä. Se jatkui vakituisena työnä Postin palveluksessa peräti 45 vuotta aina eläkkeelle siirtymiseen saakka.

Perhe, johon kuuluivat vaimo Paula sekä lapset Juho ja Kaisu, saivat Jounilta aina tarvittavan tuen harrastuksilleen. Isä toimi Juho-pojan pesäpallojoukkueen pelinjohtajana aina C-poikiin asti, jolloin he voittivat ikäluokkansa SM-kultaa. Kaisu-tyttären Fagotti-soitantaa isä oli kuuntelemassa aina, kun se vain oli mahdollista.

Jounin lempiharrastuksiin kuului aikuisiällä kuntoliikunta niin iltarasteilla kuin Jouppilanvuoden hiihtoladuilla. Kalastus postimiesten Meneslutin mökillä Lapissa    kuului Jounin ohjelmaan vuosittain. Sieltä tuomisina olivat saaliiden lisäksi monet mehukkaat ja ehkä joskus lievästi suurentuneet kalajutut.

Laaja ystäväjoukko suree Jounin äkillistä poismenoa Beatles-yhtyeen laulua "While my guitar gently weeps" hyräillen


Tapio Ristilä, lapsuuden ystävä ja pelikaveri

Tapani Esala, ystävä ja seurakaveri

Erkki Valtamäki, ystävä ja seurakaveri


Takaisin uutisiin