Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Uutiset

 

Jussittarien ulkopeli ei kestänyt


28.07.2016

TEKSTI: ILKKA/Jari Hakala

 

SMJ-JYVÄSKYLÄ 0-2 (0-8, 2-12)

 

Seinäjoen Maila-Jussien kakkospuoli oli Jyväskylän Kirittärien lyöntien kohteena naisten superpesiksen ottelussa. Lyönnit myös toivat tulosta, sillä sarjakärki Jyväskylä löi kolme kunnaria kakkosrajasta ja yhden kakkosjatkeelta. Viime peleissä hyviä otteita esittänyt SMJ ei pystynyt vastaamaan Jyväskylän viedessä vakuuttavan voiton.

 

– Kakkosraja oli meillä katsottuna valmiiksi ja päätimme, että sinne yritetään takatilanteessa. Meillä on nyt neljä peliä jäljellä ja kaksi pistettä tarvitsemme tämän jälkeen runkosarjan voittoon. Se on nyt lähellä, myhäili tyytyväinen Kirittärien pelinjohtaja Nalle Viljanen.

Jyväskylän kunnaritehtailun aloitti jokeri Aino-Kaisa Mantere. Hän löi ensimmäisellä jaksolla toisen tasoittavalla ajotilanteessa 1+3. Samassa vuorossa Emma Nieminen löi kakkosrajasta 1+2. Jyväskylän ykköspalkittu Nieminen löi toisen kunnarinsa samasta paikasta toisella jaksolla toisen alussa tuloksena 1+1 ja vielä kertaalleen joutui Maila-Jussien ulkokenttä juoksemaan, kun Iina Valkeejärvi löi neljännen alussa kakkosjatkeelta ajotilanteessa 1+3.

 

– Hyvin osuimme palloon. Ei ollut meiltä täydellinen peli, vaan paljon tuli virheitäkin ja merkistä emme onnistuneet. Ulkopeli on ollut parempaakin, mutta se oli nyt riittävän hyvä tähän pelin, kiteytti Nieminen voittotunnelmat.

 

Maila-Jussien parhaat hetket olivat toisen jakson alussa. Leena Sippola löi toisella jaksolla ensimmäisen tasoittavalla seinäjokelaiset johtoon, mutta Jyväskylä tuli parin heikomman vuoron jälkeen ohi toisen alussa ja meni menojaan. Maila-Jussien toisen juoksun löi neljännen tasoittavalla Piritta Kärnä. Maila-Jussien ykköspalkittu Silja Syrjälä totesi, että sisäpeli ei pyörinyt ja varsinkin kentällemenossa oli vaikeuksia. Myös ulkona tuli virheitä.

 

– Jyväskylä on lyöntivoimainen joukkue ja sillä on nopeita jalkoja. Lisäksi joukkue uskaltaa haastaa röyhkeästi. Se näkyi tässä pelissä, Syrjälä mainitsi.

 

Toisesta peräkkäisestä tappiosta huolimatta Maila-Jussien leirissä voidaan katsoa luottavaisena tulevaan.

 

– Näitä kärkiporukoita vastaan olemme tehneet kotiläksyt, ja nytkin oli tiedossa, mihin Jyväskylä lyöntinsä suuntaa, mutta ulkopeli ei vain kestä. Toisaalta meilläkin oli muutamia hyviä lyöntejä ja ensimmäisenä tavoitteena ollut pudotuspelipaikka kahdeksan joukkoon alkaa olla aika varma, Maila-Jussien pelinjohtaja Jari Mäkelä laskeskeli.


Takaisin uutisiin