Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Uutiset

 

Jussittarille vahva haastajaryhmä!


11.10.2019

 

Seinäjoen Maila-Jussien naisten superpesisjoukkue on kasannut itselleen tulevaksi kaudeksi vahvan haastajaryhmän. Ryhmä koostuu nuorista lupauksista ympäri Suomen ja jokainen heistä tavoittelee paikkaa kesän 2020 Jussitar-joukkueesta.

Päävalmentaja Antti Kuusisto tuskin malttaa odottaa tulevaa sesonkia;

 • Haastajaryhmä on täynnä huippupotentiaalilla varustettuja nuoria lupauksia. Kaikilla ehjä kausi ykköspesistä takana ja nyt olisi mahdollisuus ottaa uusi steppi uralla. Kaikilla on täydet mahdollisuudet napata pelipaikka ensi kauden Jussittarista! Oma halu ja usko omaan juttuun ratkaisevat näissä "taistoissa" kaiken. Innolla odotan alkavaa harjoituskautta ja työntekoa näiden kanssa!

19-vuotias Nurmon Jymyn kasvatti Julia Virtanen pelasi viime kesänä pääosan kaudesta Lapuan Virkiän tyttöjen Superpesis-joukkueessa sekä Nurmon Jymyn naisten Ykköspesis-joukkueessa. Yksi peli tuli vyölle myös Jymyn Suomensarjan joukkueessa. Ulkopelissä kopparin paikkaa pelannut ja sisäpelissä sekä etenijänä että vaihtajana mainiosti suorittanut Julia odottaa tulevaa räpylä täynnä virtaa.

 • Viime kaudesta jäi hyvät fiilikset. Opin paljon uusia asioita ja sain mahtavia kokemuksia kahdessa mahtavassa porukassa. Kehittymistä tuli viime kaudella, mutta suuri on halu kehittyä entistä enemmän. Innolla odotan, kuinka paljon kehitystä tuleva harjoituskausi saa aikaan.
 • On mahtava päästä kokeilemaan ja kokemaan uusia juttuja uudessa ympäristössä! On mielenkiintoista nähdä mitä ensi talvi tuo tullessaan. Onneksi pian päästään treenaamaan, Julia kertoo innostuneena.

Kesällä 17 vuotta täyttänyt Nurmon Jymyn kasvatti Maria Sveholm pelasi menneenä kesänä yhteensä 50 ottelua naisten Ykköspesistä Jalasjärven Jalaksessa sekä tyttöjen Superia Seinäjoen Maila-Jusseissa. Jo viime talvena Jussittarien mukana treenannut kovalyöntinen Sveholm odottaa tulevaa innolla.

 • Mennyt kausi meni omalta osalta hyvin. Hoitelin kotiutushommia B-tytöissä ja naisten Ykköspesiksessä kotiuttajajokerina ja ulkopelissä lukkarina. Koska viime kausi oli onnistunut, niin lähden nyt entistä suuremmalla innostuksella ja motivaatiolla kohti uutta kautta! Kovasti odotan, että pääsen testaamaan ensi kaudella myös Superpesiksen ulkokenttiä. Tavoitteena ensi kaudelle on ansaita pelipaikka myös Superista ja lyödä paljo pinnoja, Maria tykittää.

Tulevana sunnuntaina 17 vuotta täyttävä Saaga-Angelia Raudasoja on Oulaisten Huiman kasvatti. Viime kesänä Saaga edusti KPK:ta pelaten naisten Ykköspesiksessä sekä tyttöjen Superissa yhteensä 43 ottelua. Saaga edusti myös Itää kesällä Seinäjoella pelatussa B-tyttöjen Itä-Länsi-ottelussa.

 • Viime kesänä pelasin Kajaanin Pallokerhossa ja kesästä jäi käteen paljon oppia sekä myös kehitettävää. Odotan innolla tulevaa talvea ja kesää. Pesis on jo tähän asti ollut iso osa minun arkea ja elämää. Siirto Maila-Jusseihin tuo kyllä lisää motivaatiota itselle ja on luonnollinen askel minun pesäpallouralla. Kovasti on tarkoitus kyllä tehdä debyytti naisten Superissa ja nähdä mihin sitä omat rahkeet riittää, Saaga-Angelia kertoo.

19-vuotias Haapajärven Pesä-Kiilojen kasvatti Selina Saarenpää treenasi jo viime talvena Jussittarien mukana, mutta kesän peleissä hän edusti sekä SMJ:n tyttöjen Superpesis -joukkuetta että Jalasjärven Jalaksen naisten Ykköspesis-joukkuetta. Yhteensä pelejä viime kaudella Selinalle kertyi 46 kappaletta. Huippupelinluvulla varustettu linjapelaaja ja sisäpelissä taitava vaihtaja odottaa innolla tulevaa kautta ja yhteisiä treenejä.

 • Viime talvena pääsin jo vähän haistelemaan Superin toimintaa ja minkälaista se pesäpallo siellä kovimmalla sarjatasolla oikeasti on. Tänä kautena on hyvä porukka kasassa ja uskon, että jokainen ottaa kauden aikana isoja harppauksia pelaajana henkisellä ja fyysisellä puolella.
 • Henkilökohtaisesti viime kausi jätti paljon asioita hampaankoloon ja siksi odotankin paljon tulevaa treenikautta ja sitä, että pääsen kehittymään lajitaidollisesti ja saamaan itseluottamusta tulevaa kesää varten. Tavoitteeni tulevalla kaudelle on päästä ottamaan kaikki irti itsestä ja päästä tosissaan taistelemaan paikasta pelaavassa kokoonpanossa, Selina miettii.

SMJ:n oma kasvatti 19-vuotias Vilma Kupari treenasi jo edellistalvena Jussittarien mukana. Sisäpelissä kotiuttajan sekä vaihtajan roolissa ja ulkokentällä kopparina pelaava kovakätinen Vilma pelasi Jussittarien mukana kolme ottelua naisten Superia, mutta pääosa kesästä meni SMJ:n tyttöjen Superin sekä Jalasjärven Jalaksen naisten Ykköspesis-joukkueen mukana. Kaiken kaikkiaan Vilmalle kertyi kesän aikana 51 sarjaottelua ja edustihan Vilma myös Lännen joukkuetta B-tyttöjen Itä-Länsi-kohtaamisessa.

 • Innolla odotan tulevaa kautta! Viime talvena pääsin näkemään millaista treenaaminen Superissa on. Joukkuelaiset ja valmennus olivat huippuja, kuten varmasti tälläkin kaudella. Odotan kovasti, että kehitystä tapahtuu koko joukkueella.
 • Viime kaudella pelasin Ykköspesistä Jalasjärvellä sekä viimeisen kauteni B-tytöissä. Kausi Ykkösessä oli todella kehittävä ja hyödyllinen valmentajien sekä joukkuelaisten ansiosta. Lisäksi pääsin pelaamaan B-tyttöjen Itä-Länteen sekä kolme peliä S Harjoituskauden tavoitteena on kehittyä mahdollisimman paljon ja pelata Superpesistä tulevana kesänä, Vilma paaluttaa.

Pirkanmaalta Jussittariin siirtyy Hämeenkyrön Räpsän kasvatti Siiri Leppänen. 19-vuotias Leppänen on pelannut Manse PP:n naisten mukana Superia urallaan yhteensä 10 ottelua ja vikkeläjalkaisena etenijänä tunnetun Siirin on tarkoitus ottaa seuraava steppi urallaan Jussittarien paidassa.

 • Mennyt kausi oli todella pesäpallon täyteinen, koska pelasin yhteensä kolmea sarjaa. B-tyttöjä ja Ykköspesistä Räpsässä sekä muutaman pelin Superpesistä Manse PP:ssä. Erityisen hienoa oli päästä kokemaan kovat pronssipelit niin B:ssä kuin Superissakin, jotka molemmat opettivat paljon. Kausi oli kokonaisuudessaan onnistunut ja siitä jäi mukavaksi muistoksi pronssimitali B-tytöissä, Siiri kertaa mennyttä kesää. Samalla katseet on kuitenkin siirretty tiukasti jo tulevaan.
 • Halu kehittyä on kova ja odotan innolla tulevaa. Enää ei ole junnuvuosia jäljellä, joten on kiva päästä näkemään ja kokemaan millainen kesä tulee olemaan, kun pääsee keskittymään täysillä yhteen sarjaan. Joukkuetta en vielä kovin hyvin tunne, mutta on huippua päästä tutustumaan uusiin ihmisiin ja saada muutenkin uusia tuulia elämään ja pesikseen! Tavoitteenani on päästä pelaamaan ensimmäinen kokonainen kausi Superpesistä! Halu oppia uutta on kova ja tietenkin kehittyä jokaisella osa-alueella niin paljon kuin mahdollista, Siiri kertoo päättäväisesti.

Lisäksi Jussittarien viikkoryhmässä ovat mukana seuraavat pelaajat:

 • Sofia Kitinoja (-02)
 • Viivi Seppälä (-03)
 • Minea Mäkiviita (-05)

Nämä pelaajat osallistuvat kahdelle ensimmäiselle leirille testitoimiin ja ryhmäytymiseen. Muut leirityksiin osallistumiset katsotaan tilanteen mukaan.


Takaisin uutisiin