Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Uutiset

 

Kolme juoksua riitti SMJ:lle kotivoittoon


15.07.2016

Teksti: ILKKA/Paavo Eloniemi
 


SMJ-TAMPERE 2-0 (2-1, 1-0)

 

Naisten Superpesiksen kamppailu Seinäjoen Maila-Jussien ja Manse PP:n kesken oli kahden hyvän ulkopelijoukkueen ottelu, missä seinäjokelaiset osoittautuivat niukasti paremmaksi.

 

Maila-Jussien voittoa voidaan pitää ansaittuna, sillä kolmostilanteet merkattiin kotijoukkueelle 13-9 ja kärkilyöntiprosentit 50-40. Sen lisäksi SMJ:n ulkokenttä teki ulkona tamperelaisia vähemmän virheitä.

 

– Voitto lämmittää aina ja Tampere on todella hyvä joukkue, Maila-Jussien pelinjohtaja Jari Mäkelä totesi.

 

– Valmistauduttiin hyvin tähän peliin ja niin kuin kaikkeen meidän muuhunkin tekemiseen. Hatunnosto koko joukkueelle, sillä tytöt tekivät hyvin hommia läpi ottelun. Tehtiin tilanteita 13 joukkuetta vastaan, joka on antanut vähiten juoksuja kaksi juoksua per ottelu koko sarjassa vastustajille. Saatiin kuitenkin tehtyä noista kolmostilanteista kolme juoksua ja useampaankin oli mahdollisuudet, mutta vastustajalta nähtiin Ida Lähteen johdolla muutama todella komea pelastus noissa tilanteissa, Mäkelä kertasi.

 

SMJ:n esitys oli tasapainoinen ja hyvä lukuun ottamatta ottelun avausvuoroparia, missä seinäjokelaisten lyöntipeli ei kulkenut toivotulla tavalla ja Manse sai omalla tasoittavallaan Jatta Vuorisen toimesta ainoan juoksunsa.

 

Seinäjoen lyöntipeli lähti jatkossa kulkemaan hyvin ja painetta luotiin Mansen ulkokentälle, joka sortuikin virheisiin. Ensin kolmannessa vuorossa hienon debyytin Superpesiksessä tehnyt Sanni Syrjälä karkasi kolmoselta kotiin kakkoskoppari Kiviharjun haparoidessa kiinniotossa.

 

Hetkeä myöhemmin lukkari Ojanen ei saanut kiinni palautusheittoa ja Marjaana Keltto toi Laura Nurmelan lyönnillä jakson voittojuoksun. Toisen jakson ainokaisen löi läpi ottelun hyvää lyöntipeliä esittänyt Iida Seppälä ja juoksun toi Kaisaleena Rautakorpi, kun pallo putosi Kiviharjun räpylästä vaikeassa kiinniottotilanteessa.

 

– Peli oli tosi tiukka ja saatiin oikeassa paikassa ratkaisevat juoksut. Hyvä näin, Maila-Jussien parhaana palkittu Seppällä tuumi.

Maila-Jussien voitto oli koko joukkueen voitto. Yksilöistä kannattaa nostaa erityisesti esiin kolmoskoppari Emmi Laineen loistava ulkopeli, mikä osaltaan pohjusti seinäjokelaisten voiton. Ilkan ulkopelipalkinnolla palkittu Laine haki laajalla säteellä tärkeitä koppeja ja sen lisäksi hän poltti hyvillä heitoillaan Mansen etenijöitä kotiin sekä kakkospesälle.


Takaisin uutisiin