Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Uutiset

 

Maila-Jusseilla energinen ilme


15.05.2017

 

Viiden vuoden tauon jälkeen paluun naisten superpesikseen tehnyt pelinjohtaja Tero Tuomela jännitti turhaan

 

Maila-Jusseilla energinen ilme

 

SEINÄJOKI – LAPPEENRANTA 1–0 (5–0, 1–1)

Teksti: Ilkka : Jari Hakala

 

 

Seinäjoen Maila-Jussien pelinjohtaja Tero Tuomela totesi paluun virallisiin naisten superpesiksen otteluihin jännittäneen ennen peliä, mutta energisellä ilmeellä pelannut kotijoukkue karisti jännityksen niin omasta kuin pelinjohtajan mielestä heti kauden avauskamppailun alusta lähtien. Maila-Jussit hyökkäsi vahvasti heti ensimmäisellä sisävuorollaan ja vei ottelua Lappeenrannan Pesä Ysejä vastaan vakuuttavasti. Sisäpeli toimi ja myös ulkona Maila-Jussit pelasi varmoin ottein Lappeenrannan jäädessä avausjaksolla juoksuitta ja kotijoukkueen iskiessä jaksovoiton viidellä juoksullaan. Toisella jaksolla Maila-Jussien sisäpeli myös hieman hyytyi. Lappeenranta rakensi toisella jaksolla pari kolmostilannetta kotijoukkuetta enemmän, mutta paras puhti oli molemmilta pois ja Maila-Jussit kuittasi kauden avausvoiton.

 

–  Valmistautuminen on ollut rikkonaista, kun kelit ovat olleet mitä sattuu. Ensimmäinen jakso oli kuitenkin heti sitä pesistä, mitä haluan tämän joukkueen kotiyleisölle esittävän. Meillä oli hyvä draivi eikä vastustajalla ollut mahdollisuuksia. Toisella jaksolla pelin taso heikkeni. Löimme vapaat lyönnit niille vastustajan pelaajille mihin ei pitänyt lyödä ja peli tukehtui. Oli kuitenkin  hieno startti kauteen ja olen kahteen pisteeseen tyytyväinen. Teimme töitä jokaisen juoksun eteen ja ilme oli energinen, kiitteli Tuomela pelaajiaan.

 

Maila-Jussit näytti heti ensimmäisellä sisävuorollaan kaapin paikan. Kotijoukkue rakensi kärjestä palottoman ajon ja Silja Syrjälän kierteinen näppi kakkosrajaan toi kauden avausjuoksun. Pesä Ysit haparoi ulkona ja avausjakson niitin löi Laura Rajahalme kolmannen alussa takarajapuhkaisun tuodessa kaksi juoksua lisää.

 

Toisella jaksolla Maila-Jussit meni Riina Kerolan lyömällä juoksulla johtoon, mutta paremmin tilannetta toisella jaksolla rakentanut Lappeenranta kiri jakson tasoihin kolmannen alussa jokeri Anna Hellstenin vastatessa vieraiden ainoasta juoksusta koko ottelussa.

 

Paluun kotimaakuntaan tehnyt Maila-Jussien ykköspalkittu Laura Kerola oli hyvä kärkenä ja varma ulkona linjassa.

– Tärkeä voitto. Ensimmäinen jakso oli hyvää peliä. Toisella jaksolla jäimme hieman koppiin ja Nurmelan Lauran loukkaantuminen vei tehoja. Emme saaneet enää peliä pyörimään hyvästä kohdasta ja peräkkäisiä onnistumisia ei tullut, Kerola kiteytti.

 

Kaksi juoksua lyöneen kakkospalkittu Rajahalmeen lisäksi  Riina Kerola löi kärjen kotiin kahdesti. Ulkopelissä lukkari Nina Härkönen vei tehoja Pesä Ysien lyöntipelistä ja ensimmäistä kauttaan superpesiksessä pelaava sieppari Susanna Ojala ei kaihtanut isompia ympyröitä.

 

Pesä Ysit teki toisella jaksolle pieniä muutoksia lyöntijärjestykseen ja peli aukesi hieman paremmin.

– Ensimmäinen jakso oli meille hankala. Vastustaja kotiutti paremmin ja takatilanne oli meille itselle sisällä vaikea. Toisella jaksolla meiltä hyvä nousu. Ilme parani ja pelasimme loppuun saakka. Toisella jaksolla olisi ollut riittävästi myös tilanteita ottaa jakso kotiin, kertasi Pesä Ysien pelinjohtaja Ville Lantta.


Takaisin uutisiin