Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Uutiset

 

Maila-Jusseilta vahva kauden aloitus


12.05.2016

Maila-Jusseilta vahva kauden aloitus

ILKKA / PAAVO ELONIEMI, SEINÄJOKI

SEINÄJOKI – VIINIJÄRVI 2-0 (3-0, 5-3)

 

Uudistunut Maila-Jussit aloitti vahvasti naisten Superpesiksen kaatamalla selityksittä Viinijärven Urheilijat. Seinäjokelaisten voiton takeena oli tiivis ulkopeli, joka mureni vain kerran toisella jaksolla vieraiden Anna Hellstenin lyötyä kolmosrajasta läpi kahden juoksun arvoisesti.

 

– Voitto tyydyttää kauden avauksessa, sillä meillä on Viinijärven tapaan melko nuori joukkue. Pystyimme rakentamaan mukavasti tilanteita pääkotiuttajille ja koko joukkue pelasi tämän vuoden teeman mukaan tasaisen hyvin. Parannettavaa jäi kuitenkin paljon, vaikka ulkopeli toimi hyvin Niina Härkösen johdolla. Sisäpelissä tehtiin 15 kolmostilannetta, mutta turhan usein tilanteita saatiin vasta yhdellä tai kahdella palolla, Maila-Jussien pelinjohtaja Jari Mäkelä totesi.

 

Seinäjokelaisten ulkopelin sydän oli Viinjärveltä täksi kaudeksi lakeuksille lukkaroimaan tullut Niina Härkönen, joka vei korkeilla tolpillaan parhaan terän vieraiden sisäpelistä. Mailan varressa Härkönen onnistui myös mukavasti ja löi toisen jakson voittojuoksun (4-3). Marjaana Keltto (1/1) oli sisällä kotijoukkueen paras onnistuen täydellisesti jokaisessa vaihtotilanteissa ja hänelle tulleessa kotiutuksessa. Edellä mainittujen ohella palkinnon kävi niiaamassa itselleen Ilkan ulkopelaajana palkittu Vilma Leinonen, joka poltti läpi ottelun tehokkaasti etenijöitä.

 

– Vaikka onnistuin mailan varressa hyvin, niin aina voi parantaa. Nytkin noista onnistumisista oli ainakin pari kertaa tuuriakin mukana, Keltto naurahti.

 

Viinijärven joukkue on kokenut tälle kaudelle todella kovan muutoksen ja se näkyi selvästi varsinkin ensimmäisellä jaksolla, jolloin vieraat jäivät täysin seinäjokelaisten jalkoihin. Toiselle jaksolle joukkue paransi peliään, mihin Viinijärven kaikki kolme juoksua lyöneellä Hellstenillä oli selvä näkemys.

 

– Palasin välivuoden jälkeen takaisin kentille, joten tunteella tuli iskettyä palloja kenttään. Näin kauden alkuvaiheessa ei voi jännittää, eikä ajatella liikaa, mihin noita lyöntejä suuntaa. Tauolla ajateltiin, ettei tänne ole antautumaan tultu, joten laitoimme rähinän päälle ja se tuotti tulosta, Hellsten sanoi.

Kuva: Jussi Asu


Takaisin uutisiin