Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Uutiset

 

Maila-Jussien naisille kauden ensimmäinen tappio


18.05.2016

Maila-Jussien naisille kauden ensimmäinen tappio

 

 


Yksi naisten superin mitalisuosikeista Rauman Lukko oli muutaman askeleen Maila-Jusseja edellä Ilkka Areenan koleudessa. Lukon kotiutukset ja tilanteiden rakentelu onnistui sen verran kotijoukkuetta tehokkaammin, että lopputulos oli täysin ansaittu, ja kuvaa hyvin pelin voimasuhteita.

Seinäjoen Maila-Jussit – Rauman Lukko 0-2 (1-4, 1-2)

Nihkeän avausvuoron jälkeen Rauma aloitti juoksutehtailun toisessa vuorossa. Ensin Enni Kylä-Kause pudotti pallon kolmoskopparin eteen, ja pian perään toinen jokeri Meri Kontu rokotti kakkospuolta. Kotiin viilettivät Laura Jokinen jaKaroliina Koski. Kontu oli asialla myös kolmannessa vuorossa. Jälleen lyönti kopparien eteen ja 0-3 numerot juoksi Jessi Vatanen.

Maila-Jussien yritykset tyrehtyivät helppoihin virheisiin. 1-3 kavennusjuoksu syntyi jokeri Piritta Kärnän toimesta. Keskisaumassa oli pallon mentävä aukko eikä Laura Nurmelalla ollut kiirettä ehtiä kotipesään. Lukko kuittasi kuitenkin viimeisessä. Asialla oli jälleen Kylä-Kause ja paikka tuttu, kolmoskopparin edestä. Kotiin kirmaisi avausjuoksun tapaan Laura Jokinen.

- Maila-Jussien kopparien edestä oli katsottu kotiutuspaikat jo ennakkoon, joten sieltä oli helppo rokottaa, kaksi juoksua avausjaksolla iskenyt Meri Kontu tunnusti.

 

Kunnarilla käyntiin

Toinen jakso käynnistyi Rauman kärkipelaajan  Miia Karppasen kakkosrajasta iskemällä kunnarilla. Pallon meni "hilan alta" ja vieri kauas parkkipaikalle asti. Kolmospesällä nähtiin lukkolaisten villi kunnaritanssi.

Maila-Jussit pystyi vielä tasoittamaan kolmannen alussa, kun Piritta Kärnä upotti pallon Lukon kopparien eteen ja Leena Sippola ehti kotiin. Lukon jokeri Meri Kontu löi samassa vuorossa lopullisen niitin ottelulle. Kolmas henkilökohtainen juoksu syntyi edellisten tapaan kopparien edestä. Voittojuoksun toi Kaisa-Maija Rosvall.

Näin Rauman Lukko vei kaikki kolme pistettä Satakuntaan ja Maila-Jussit koki kauden ensimmäisen tappion. Lukko oli parempi pelin kaikilla osa-alueilla. Se loi 16 kolmostilannetta, Jussit jäi kahdeksaan. Ulkona vieraat olivat liikkuvampia ja pallovarmempia. Kaiken sinettinä kaksi huippukotiuttajaa, Kontu ja Kylä-Kause, joiden lyönnit upposivat varmasti linjan taakse.  

 

Parhaat

Lukon ykköspalkinnon niiasi kolmen juoksun emäntä Meri Kontu (4/7).

- Kyllä sen pitää välillä osuakin keppiin. Tänään oli ihanh hyvä päivä. Sehän on minun tehtävä lyödä noita juoksuja, päiväänsä tyytyväinen Kontu kertoi.

Lukkari Jenna Kammi-Rahnasto (1/3) sotki ajoittain kotijoukkueen suunnitelmat ja piti etenijät tiukassa komennossa.  Enni Kylä-Kause (4/6) löi kaksi juoksua ja hoiti vaihtotilanteen sata prosenttisesti. Kolmoskoppari Venla Olli (3/5) haki muutaman vaikean pallon ja hallitsi laajaa tonttia. Sisäpelin onnistujia olivat myös Laura Jokinen (4/5) ja Kaisa-Maija Rosvall (5/6).

Maila-Jussiien paras oli hyvin juoksijoita eteenpäin saatellut Laura Nurmela (6/8).

- Merkkivirheitä tuli jonkin verran eikä kärjestä päästy aina kentälle. Kentälle meno oli meille vaikeaa, siksi Lukko oli tänään parempi. Nurmela analysoi.

Emmi Laine (5/8) pelasi kärjessä hyvän ottelun ja palkittiin kakkosena. Piritta Kärnällä (2/9) oli runsaasti paikkoja. Tuloksena kaksi lyötyä juoksua. Laura Rajahalme (5/9) onnistui vaihtajana, mutta kotiutustilanteita hänelle ei tänään tullut.

Pelinjohtajat

Rauman Lukon pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki ei antanut voitosta huolimatta joukkeelleen kovin korkeita tyylipisteitä.

- Ei tänään kyllä tyylipisteitä paljon saatu, mutta sellainen perustyly peli meiltä. Kolmostilanteet 16-8 kertoo sitä, että on päästy peliä hallitsemaan ja saatu sisäpelissä laajalla rintamalla onnistumisia, Yli-Saunamäki kertoi.

Maila-Jussien virkaveli Jari Mäkelä harmitteli merkkipelin virheitä.

- Ei ne mitkään hyvät tuntemukset hävityn pelin jälkeen ole. Meille tulee edelleen turhan paljon helppoja virheitä eikä päästä rakentamaan peliä palottomassa tilanteessa. Saimme juoksijan kolmoselle lähes aina kahden palon tilanteessa. Tänään kärkietenijä Kaisaleena Rautakorven puuttuminen joukkueesta häiritsi sisäpeliämme. Hän oli pääsykokeessa. Saimme Lukon vaarallisen kärjen hyvin kuriin, mutta he rakensivat tilanteet kakkoskärjellä, Mäkelä tuskaili.

Erkki Valtamäki

Kuvateksti:

 

Maila-Jussien lukkari Niina Härkönen yrittää estää Rauman Lukon Laura Kerolan kentälle menon.

 

waltamedia


Takaisin uutisiin