Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Uutiset

 

Maila-Jussit hukkasi mahdollisuutensa


27.07.2017

 

 

SEINÄJOKI – KEMPELE 0-2 (1-3, 2-5)

 

Teksti: Ilkka / Paavo Eloniemi

 

Seinäjoen Maila-Jussien unelma päästä ylempään jatkosarjaan naisten Superpesiksessä mureni joukkueen vaisun esityksen myötä Ilkka Areenan kentän pintaan, sillä vastustaja Kempeleen Kiri vei sarjapisteet helposti ja varmisti oman paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Ottelussa panoksena kummallakin joukkueella oli pääsy ylempään jatkosarjaan tai joutuminen alempaan jatkosarjaan.

Kotijoukkueeseen tuntui kutkuttava sarjatilanne vaikuttavan enemmän, sillä seinäjokelaiset eivät saaneet omaa peliään kulkemaan missään vaiheessa. Kun vielä Kempeleen lukkariksi tauon jälkeen palannut Linda Kukkahovi nosteli korkeita tolppia, oli Maila-Jussien kentälle pääsy todella hankalaa ja vaihtaminen työlästä.

- Tilastot kertovat totuuden ottelusta, kun kolmostilanteet olivat kokonaisuudessaan 10-18 ja ensimmäisellä jaksolla 2-7, laskeskeli Seinäjoen pelinjohtaja Tero Tuomela.

- Ei pysytty yhtään omassa pelisuunnitelmassa. Täytyy toki antaa tunnustus vastustajan lukkarille Kukkohoville, joka teki syötöillään sen, ettemme päässeet kunnolla kentälle ja rakentamaan peliä niin kuin olisi haluttu. Niinpä meidän tilanteiden rakentelu siirtyi sellaisiin kohtiin, missä ei ihan parhaat resurssit olleet käytössä. Kaaduttiin enemmän sisäpeliin kuin ulkopeliin.

Maila-Jussien sisäpeli ei lähtenyt kunnolla käyntiin missään vaiheessa, vaikka toinen jakso olikin selvästi ensimmäistä parempi. Toinen jakso olisikin voinut olla seinäjokelaisten ilman Kempeleen Eveliina Kestin komeata kakkosrajaleikkuria ajolähtötilanteessa, josta tuloksena oli pajatson tyhjäys ja käytännössä jaksovoitto.  Ulkona seinäjokelaisten voi sanoa lahjoittaneen kempeleläisille kaikki ensimmäisen jakson kolme juoksua omilla virheillään tai huonoilla heitoillaan.

Kotijoukkueen positiivisimpia pelaajia kaksi juoksua lyöneen Saara Suomalaisen sekä ykköspalkitun Emmi Laineen ohella oli nuori Veera Tyynelä, joka tuli Oulusta C-ikäisten nuorisoleiriltä lukkaroimaan tähän otteluun ja palasi vielä iltaa myöten takaisin leirille.

- Veera (Tyynelä) pelasi hienon hyvän pelin lukkarina ja antoi meille mahdollisuuden taistella voitosta. Hänelle oli varmaan kova paikka tulla naisten peliin ja vielä sellaiseen, jossa panokset olivat näin kovat. Hienosti hän selviytyi ja muiden olisi pitänyt ottaa oppia Veerasta, Tuomela kehui.

Kuvaavaa toisella jaksolla oli Maila-Jussien pelissä se, että parantuneesta sisäpelistä huolimatta aivan liian usein pelaajien lyönnit suuntautuivat vaihtotilanteissa suoraan kempeleläisille, eikä seurattu yhtään vieraiden ulkokentän liikkumista.

- Tuli toissijaisia ratkaisuja, kun lyönti ei lähtenyt totutusti selkäytimestä. Kokemattomuuden ja jännityksen piikkiin varmaan voidaan laittaa se, että meille tuli sitten sisällä sellaisia puolittaisia ratkaisuja ja vastustaja pääsi tekemään niistä paloja, Tuomela tuumi.

Seinäjoen kolmoskoppari Emmi Laine toi yhden juoksun ja teki mailan varressa sataprosenttista työtä, minkä lisäksi ulkona hän haki palloja räpyläänsä luotettavasti.

- Harmittaa ihan vietävästi. Pelaaminen tuntui nihkeältä, eikä päästy missään vaiheessa viemään kunnolla peliä. Kärkyllä oltiin, mutta ei saatu peliä aukeamaan, Laine sanoi.

Seinäjoen osalta naisten Superpesis jatkuu ensi lauantaina alkavassa alemmassa jatkosarjassa vierasottelulla.

 

 


Takaisin uutisiin