Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Uutiset

 

Maila-Jussit löysi pelaamisen riemun


18.06.2017

 

Teksti: Ilkka / Paavo Eloniemi

 

 

 

Sarjakärki Virkiä kärsi yllätystappion paikallismittelössä.

SMJ–VIRKIÄ 1–0 (1–1, 6–4)

Muutamassa edellisessä ottelussa varjojen mailla naisten Superpesiksessä vaellellut Seinäjoen Maila-Jussit oli kuin uudesti syntynyt joukkueen kaataessa kotonaan hyvän esityksen jälkeen sarjajohtaja Lapuan Virkiän jaksoin 1–0 (1–1, 6–4). Seinäjoki tuntui haluavan lapualaisia enemmän voittoa ja se näkyi kentällä emäntien kaikessa tekemisessä.

– Oltiin aika syvissä vesissä muutama kierros, minkä takia tehtiin vähän muutoksia systeemeihin. Ikään kuin tyhjättiin ilmapallo ja täytettiin sitten se uudestaan, Maila-Jussien pelinjohtaja Tero Tuomela kertoi.

– Meidän kausi alkaa kuin uudestaan tästä ja nyt saatiin hyvä psyyke peliin alusta alkaen. Eihän Lapua ollut missään nimessä parhaimmillaan, mutta yleensä heitä on vaikea voittaa silloinkin kun he eivät ole parhaimmillaan. Tunne ole sellainen, että olisimme ansainneet 2–0-voitonkin. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli hyvä paine päällä, mutta lyöntiratkaisu ei ollut sellainen, mitä olisi toivottu.

Toista jaksoa Seinäjoki johti jo 6–0, mutta päästi omalla huolimattomalla pelaamisellaan ulkona Virkiän vielä peliin mukaan. Viimeinen sisävuoro oli kotijoukkueelta heikko ja sama vire tarttui myös joukkueen ulkopeliin, missä Maila-Jussit antoi Virkiälle kaksi lahjajuoksua. Lopulta seinäjokelaiset onnistuivat kuitenkin tekemään tarvittavat palot ja pääsivät sitten juhlimaan ansaittua voittoa.

– Pääkopassa ei saisi sattua tuollaista löysyyttä, mitä meille tapahtui viimeisessä vuoroparissa. Jäimme selvässä johdossa odottelemaan, tuleeko se Lapua sieltä takaa. Oltiin kuitenkin riittävän hyviä, että voitimme ottelun, Tuomela mietti.

Seinäjoen koko joukkue pelasi hyvin niin sisällä kuin ulkona. Voittajien avainpelaajia olivat kolme juoksua lyönyt Saara Suomalainen sekä korkeilla tolpillaan ja vahvalla lukkaroinnillaan tehoja lapualaisten sisäpelistä vienyt Niina Härkönen. Yksittäisistä Maila-Jussien suorituksista kannattaa nostaa esiin vielä koppari Emmi Laineen komea kopin haku ajolähtötilanteessa toisen jakson kolmannessa vuorossa pelin ollessa 6–2.

Virkiän peli oli ulkona totutun varmaa, mutta sisällä onnistumiset ja ennen kaikkea peräkkäiset onnistumiset olivat harvassa. Kärkipari Paula Saloranta ja Emmi Viitala toimi hyvin. Muista kuin kuusi kärkilyöntipistettä keränneestä Maaret Ahosesta ei tuntunut olevan kärkietenijöiden siirtämiseksi pesiä eteenpäin. Jos ei vaihtopelissä nähty totutunlaista Virkiää, niin ei sitä nähty myöskään kotiutustilanteissa.

– Tehtiin omasta sisäpelistä tosi vaikea. Ei meinattu päästä kentälle ja jos päästiin, niin lyötiin paljon laittomia, Virkiän parhaana palkittu ja yhdeksän kärkilyöntiä kirjauttanut Viitala harmitteli.

Virkiän pelinjohtaja Jukka Liikala totesi päivän olleen sellaisen, ettei heille tuntunut onnistuvan mikään. Tappiossa Liikala näki kuitenkin myös jotain positiivista.

– Oli ylivoimaisesti huonoin peli meiltä tällä kaudella. Alkukausi on sujunut meiltä hyvin. Luulen, että oikeastaan oli hyvä tämä tappio. Nyt kaikki pääsevät katsomaan tarkemmin, mitä on tehty hyvin ja mitä on parannettava.

 


Takaisin uutisiin