Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Uutiset

 

Maila-Jussit tähyää mitalipeleihin


04.11.2016

 

ILKKA / Teksti: ANTTI VAINIO

ILKKA /  Kuva: SARI HEINILÄ

 

Seinäjoen Maila-Jussit lähtee kovin tavoittein naisten Superpesikseen. Tähtäin on asetettu sijoille 1–4.

Uutena pelinjohtajana joukkueessa nähdään alajärveläinen Tero Tuomela, joka on aikaisemmin luotsannut Ylihärmän Pesis-Junkkareita pääsarjatasolla. Edelliset kolme vuotta hän on toiminut Alajärven Ankkurien juniorivalmennuspäällikkönä.

SMJ:n valmennusryhmässä ovat lisäksi mukana Mikko Hylkilä ja Tommi Nivala. Hylkilällä on takanaan runsaasti kokemusta miesten pääsarjajoukkueista. Nivala puolestaan on toiminut SMJ:n B-tyttöjen pelinjohtajana kaksi edelliskautta.

 – Halusimme pelinjohtoon uusia tuulia ja muutosta, SMJ:n manageri Tapio Ristilä korostaa.

 

Tuore pelinjohtaja kokee tilanteen kutkuttavaksi.

 – Itselläni jäi aikanaan vähän hommat kesken, kun Härmän touhu loppui, joten tämä on sille jonkinmoista jatkumoa, Tuomela miettii.

Hän tarttuu tilaisuuteen innolla.

 – Tämä on varmasti urani isoin mahdollisuus ja näytön paikka. Olisi taatusti kaduttanut, jos olisin jättänyt tämän mahdollisuuden käyttämättä.

 

Viuhkamies luottaa koossa olevaan pelaajaryhmään.

 – Edellytykset on pärjätä. Periaatteessa kaikki palikat ovat olemassa.

Tuomela ei kavahda seurajohdon asettamaa tavoitetta.

– Onhan se järkyttävän kova sijoitustavoite. Naisten Superpesis on kuitenkin mielestäni tasoittunut viime kaudesta. Kovia joukkueita löytyy edelleen, mutta keskipakka on todella tasainen.

 

Seuran tavoitteena on nostaa tasoa nuoria pelaajia kehittämällä.

– Tällä valmennustiimillä pystymme antamaan pelaajille enemmän yksilöllistä opastusta, joukkueenjohtaja Keijo Kitinoja ja huoltaja Jorma Hotakainen painottavat.

Junioripuolella pitkään valmentanut Tuomelakin näkee nuorten tason nostamisessa mielekkään työsaran.

– Itselleni on sydämen asia saada työstettyä heistä pelaajia valtakunnan huipputasolle.

SMJ:n aloittaa yhteiset joukkueharjoitukset viikon päästä.

 – Puolet joukkueesta asuu Seinäjoella ja puolet muualla, joten leiriviikonloput ovat harjoittelussa tärkeässä asemassa, Ristilä tuumii.

 

Viime kaudella Maila-Jussit ylsi puolivälieriin. Nyt on tarkoitus pistää paremmaksi.

Viimeksi joukkueen lyöntiteho ei ollut riittävä. Nyt jokeriosastolle on tarjolla Saara Suomalainen ja Taru Finnilä.

– Lisäksi uskomme, että varsinaisesta yhdeksiköstä esimerkiksi Laura Nurmela ja Silja Syrjälä pystyvät lyömään juoksuja, Hotakainen painottaa.

Ensimmäinen testi uudelle valmennusjohdolle on helmikuussa Seinäjoki Areenassa pelattava SM-hallipesiksen alkuturnaus, jossa Maila-Jussit kohtaa Porin ja Kempeleen.

 

Seuran tilanne vaikuttaa lupaavalta, sillä Maila-Jussit palkittiin tänä syksynä kolmannen kerran peräkkäin Pesäpalloliiton suurimpana lisenssiseurana. Lisäksi tuli parhaan pesäpalloseuran palkinto. Junioreita löytyy yli 500 ja joukkueita reilut 20.

 – Junnutiimi puskee koko ajan uusia junioreita matkaan. Hyviä vetäjiä löytyy kaikissa ikäluokissa. Jokaiselle halukkaalle on tarjolla reitti junioreista Superpesikseen, Ristilä kehuu.

 


Takaisin uutisiin