Liity jäseneksi Jussi-TV Jussi-putiikki
 

Uutiset

  Maila-Jussit tekee kovaa jälkeä junioripesäpallossa
14.02.2017

  

Seinäjoen Maila-Jussien junnutiimi pelasi maanantaina saman ikäluokan Lapuan Virkiän joukkuetta vastaan. Lyöntivuorossa Maila-Jussien (tytöt 05–06) Fanny Kotamäki. Taustalla kannustaa valmentaja Jukka Marttala.

Kuva: Ilkka/Tomi Kosonen

 

Teksti :Ilkka/Antti Vainio

 

Maila-Jussit tekee kovaa jälkeä junioripesäpallossa

Seinäjoen Maila-Jussien juniorityö on hyvällä mallilla kovalla rytinällä toimintansa aloittaneen Junnutiimin ansiosta.

Pesäpalloilijanalkuja oli viime kesänä ennätysmäisesti 22 joukkuetta valtakunnallisilla leireillä ja Pesäpalloliitto palkitsi SMJ:n suurimpana lisenssiseurana.

Talven aikana G–E-ikäiset juniorit pelaavat 10 viikon aikana joka maanantai Seinäjoki Areenassa kolmella kentällä. Talven mittaan pelejä kertyy noin sata.

– Areena on varattu kolmeksi tunniksi ja sinä aikana tahkotaan yhdeksän peliä, Junnutiimin puheenjohtaja Jussi Järvinen kertoo.

Oman suolansa touhuun tuo se, että ulkopelipaikat vaihtuvat koko ajan ottelun edetessä.

– Saamme nostettua tenavien pelimääriä talven aikana. Lisäksi samalla koulutetaan tuomareita ja käytännössä samat ikäluokat, jotka pelaavat myös viheltävät, Järvinen tähdentää.

Keväällä on luvassa ensimmäinen koko seuran juniorien tekniikkakilpailu.

Jatkoakin on ajateltu ja Maila-Jussit on perustanut Tuomo Ojalan johdolla myös Nuorisotiimin, joka keskittyy D–B-ikäisiin pelaajiin ja pyrkii varmistamaan poikien ja tyttöjen pelaajapolun jatkumisen aina Superpesikseen asti.

– Tarkoitus on tarjota laadukasta valmennusta Junnutiimistä nouseville. Kun seura kasvaa, niin se vaatii yhteisiä pelisääntöjä ja luo omat haasteensa toiminnalle, Järvinen painottaa.

SMJ:lle on räätälöity oma Pesäpalloliiton juniorivalmentajakoulutus, jossa on parhaillaan mukana 20 vetäjää.

SMJ joutui kauden 2008 jälkeen luopumaan miesten Superpesispaikasta taloudellisista syistä. Sen jälkeen tapahtui kuitenkin paluu naisten pääsarjaan syksyllä 2014.

– Ei tämä aivan itsestään ole tullut. On saatu tosi paljon aktiivisia ihmisiä touhuun mukaan, seuran puheenjohtaja Marko Korpela kehuu.

85-vuotisjuhlavuottaan viettävän SMJ:n tavoitteeksi on asetettu 600 junioria ja 600 peliä kauden aikana.

– Tilanne on hienolla mallilla, kun löytyy valmentajia ja taustahenkilöitä, joten painamme vaan kaasua, SMJ:n puuhamies Tapio Ristilä lupaa.

 


Takaisin uutisiin