Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Uutiset

 

SMJ Mansen ensimmäinen koetus


14.08.2017

 

Tamperelainen Manse PP voitti seurahistoriansa ensimmäistä kertaa runkosarjan. Kauden lopullinen menestys mitataan kuitenkin vasta pudotuspeleissä, jossa alemman jatkosarjan kautta paikan puolivälieriin lunastanut Seinäjoen Maila-Jussit lähtee laittamaan kapuloita Keisarinnojen rattaisiin.

Manse PP, Tampere (1.) – Seinäjoen Maila-Jussit (8.)

Kauden keskinäiset kohtaamiset:
To 18.5 Manse PP, Tampere – Seinäjoen Maila-Jussit 2-0 (4-2, 3-1)
Ke 21.6 Seinäjoen Maila-Jussit – Manse PP, Tampere 0-2 (2-3, 0-4)

Puolivälierien ohjelma:
Ti 15.8. Manse PP, Tampere – Seinäjoen Maila-Jussit 17.30
Pe 18.8. Seinäjoen Maila-Jussit – Manse PP, Tampere 17.30
Su 20.8. Manse PP, Tampere – Seinäjoen Maila-Jussit 16.00
Ke 23.8. Seinäjoen Maila-Jussit – Manse PP, Tampere 17.30 Tarvittaessa
To 24.8. Manse PP, Tampere – Seinäjoen Maila-Jussit 17.30 Tarvittaessa

Manse PP, Tampere:
Paras lyöjä: Susanna Kylä-Kause 0+31=31 (14.)
Paras etenijä: Mira Kolehmainen 39 (4.)
Paras kärkilyöjä: Mira Kolehmainen 119 (31-76-10-2) (17.)
Lukkari: Senni Sallinen

Seinäjoen Maila-Jussit:
Paras lyöjä: Saara Suomalainen 1+49=50 (3.)
Paras etenijä: Laura Kerola 33 (11.)
Paras kärkilyöjä: Laura Kerola 149 (38-92-15-4) (3.)
Lukkari: Niina Härkönen

JARKKO POKELA, MANSE PP, TAMPERE

Miten Mansen runkosarja sujui?
Totta kai runkosarjan voittoon pitää olla tyytyväinen. Ei tänne Tampereella sellaisia liikaa ole siunaantunut. 26 pelin otanta kertoo jo kuitenkin jotakin siitä, missä mennään. Tiistaina alkavat kuitenkin aivan toiset pelit eikä näillä aiemmilla ole periaatteessa mitään merkitystä niissä karkeloissa. Otetaan aiemmista matseista hyvät jutut mukaan ja lähdetään tosissaan pelaamaan mestaruudesta.

Millaista pudotuspelisarjaa odotat?
Molemmat joukkueet pelaavat pääasiassa hyvää ulkopeliä, joten uskoisin tiukkoja pelejä olevan luvassa. Saamme varmasti parantaa vielä runkosarjasta, jos haluamme ottelut voittaa.

Minkälainen vastustaja Maila-Jussit on?
Kuten jo edellä viittasin, pelaavat hyvää ulkopeliä ja Kaisaleena Rautakorpi ja Laura Kerola ovat hyvässä juoksussa. Sisäpelissä tärkeässä roolissa ovat myös Silja Syrjälä ja Saara Suomalainen. Heillä on hyvä ykköskärki ja ulkopelissä keskeisillä pelipaikoilla hyviä pelaajia.

Ketä Mansen pelaajaa kannattaa tässä sarjassa seurata?
Senni Sallinen lukkarina on ulkopelissä luonnollisesti suuressa roolissa. Sisäpelissä kannattaa varmaan seurata koko ykköskärkeä, jonka pitäisi saada luotua kuitenkin kohtuullisen isoja tilannemääriä.

TERO TUOMELA, SEINÄJOEN MAILA-JUSSIT

Miten Maila-Jussien runkosarja sujui?
Aavistuksen alakanttiin se rehellisesti sanottuna meni, sillä olin kyllä laskenut, että meillä olisi pitänyt olla isompaan pistepottiin resursseja. Sijoittuminen kahdeksanneksi oli se mitä ansaittiin. Loukkaantumiset söivät valitettavasti peliämme. Meidän tilanteessamme vauhdin hakeminen pudotuspeleihin alemman jatkosarjan kautta oli ehdottomasti hyvä juttu, kun kauteen mahtui lukkarin poissaoloa ja muitakin muutoksia. Meille se oli hyvä mittari ja siitä selvittyämme olemme paikkamme nyt ansainneet. Nyt kun kukaan ei pudonnut, saimme alempaan jatkosarjaan ihan järkeviä pelejä. Voimasuhteet muuttuivat jatkosarjan aikana ja mukaan saatiin vähän jännitystäkin.

Millaista pudotuspelisarjaa odotat?
Faktahan on se, että kaikki sijoille 6-8 sijoittuneet joukkueet saavat kovimman mahdollisen vastuksen. Manse oli nyt runkosarjan perusteella vahvin, mutta kyllä sieltäkin heikkouksia löytyy. Peruspelillä tuskin jaksoja tai otteluita heitä vastaan voitetaan, kuten monet ovat joutuneet huomaamaan. Pudotuspeleissä mahdollisuudet ovat voitosta pelattaessa erilaiset, kun vain yksi lyönti voikin olla lopputuloksen kannalta todella merkityksellinen. Asetelma on selkeä – meillä on enemmän voitettavaa ja heillä hävittävää, aika tavallinen suosikki-altavastaaja –tilanne. Omiin mahdollisuuksiin on pystyttävä uskomaan, muuten tulee noutaja.

Minkälainen vastustaja Manse on?
Vastassa on varmaan sarjan kliinisin joukkue, joka pelaa upeaa ulkopeliä. He ovat lyöneet vähän juoksuja, mutta päästäneet vastaavasti vielä vähemmän. Jos pystymme rokottamaan heidän ulkopeliämme, mahdollisuutemme kasvavat selkeästi.

Ketä Maila-Jussien pelaajaa kannattaa tässä sarjassa seurata?
Loppukaudesta Silja Syrjälä on ollut sisäpelissämme kantava voima ja myös Laura Kerola on pelannut hienosti. Totta kai ulkopelin täytyy olla vahvaa, mutta jos haluamme pärjätä Mansea vastaan, näkisin, että meidän on onnistuttava nimenomaan sisäpelissä. Tässä on vastoinkäymisiä kohdattu ja niistä on nyt ammennettava voimaa eikä vain alistuttava. Itseluottamuksen on oltava kunnossa.

***

Aarne Puisto
Twitter: @AarnePuisto
aarne.puisto@superpesis.fi


Takaisin uutisiin