Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Uutiset

 

SMJ kaatoi kestomitalistin


06.06.2016

teksti: ILKKA / JARI HAKALA, SEINÄJOKI

 

SMJ–PORI 2–0 (5–4, 3–2)

Seinäjoen Maila-Jussien mainio vire naisten superpesiksessä sai jatkoa kotikentällä seinäjokelaisten kaataessa viime vuosien kestomitalistin Porin Pesäkarhut.

 

Voitto oli Maila-Jusseille kolmas voitto neljästä viime ottelusta. Pistetilin karttuessa kolmella pisteellä nousi neljän viime ottelun saalis seitsemään sarjapisteeseen.

 

– Meidän teemana on laittaa jokainen päivä itsensä likoon. Voittoja on tullut ja ne vapauttavat pelaamista. Joukkueen pelaamisessa on tietynlainen rauhallisuus. Pesis on pelaajien peli ja joukkue nauttii pelaamisesta sekä keskittyy hyvin tekemiseen. Asenne on kunnossa ja fiilis rento, taustoitti tyytyväinen Maila-Jussien pelinjohtaja Jari Mäkelä.

 

Tasaisen ottelun marginaalit olivat pienet, mutta Maila-Jussit teki voittoon tarvittavat asiat paremmin. Lukkari Niina Härkönen vei terän pois Porin sisäpelistä. Maila-Jussit oli molemmilla jaksoilla koko ajan sisällä Poria askeleen edellä. Seinäjokelaiset veivät myös kolmostilanteet lukemin 21–15.

 

Yksittäiset suoritukset käänsivät pelin voiton kotijoukkueelle. Ensimmäisellä jaksolla Laura Rajahalmeen kakkosrajaleikkuri toi 1+2 ja kotijoukkue meni neljän juoksun johtoon. Pori nousi tasoihin, mutta Piritta Kärnän lyönti kolmosluukkuun ajotilanteessa sinetöi jakson Maila-Jusseille. Jokeri Kärnä on löytänyt lyöntivireen hieman vaisun alkukauden jälkeen ja löi nyt kolme juoksua. Toisella jaksolla puolestaan Kaisaleena Rautakorven kakkosrajapuhkaisulla kunnari tyhjään kenttään oli lopullinen niitti.

 

– Meillä oli alla hyvä valmistava treeni. Elimme hetkessä ja lyönneille aukesivat paikat. Virheitäkin sekaan mahtui, mutta hyvä peli ja hieno voitto, tuuletti ykköspalkittu Rajahalme.

 

Lukkari Härkösen lisäksi Maila-Jussien ulkopelissä on syytä nostaa esiin ykkösvahti Silja Syrjälän tekemät kaksi peräkkäistä paloa Porin neljännen tasoittavalla toisella jaksolla. Niiden jälkeen peli oli käytännössä ohi ja tappio Porille jo neljäs peräkkäinen.

 

– Ei meillä lukkoa ole päällä ja mielestäni pelaamme ihan hyvää pesistä, mutta vastustaja löi hyvin, kiteytti Porin pelinjohtaja Sami Österlund.


Takaisin uutisiin