Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Uutiset

 

SMJ panostaa lisää juniorityöhön


12.05.2017

Teksti: Ilkka/ Antti Vainio

 

Suomen suurimpana pesäpalloseurana pelaajalisensseillä mitattuna tunnettu Seinäjoen Maila-Jussit tiivistää juniorityötään entisestään.

 

Tunnettu pesäpallomies Jukka Marttala , 43, aloittaa seuran kokopäiväisenä junioripäällikkönä.

 

– Teemme nyt panostuksen vanhempiin junioreihin. Olemme etsineet tähän tehtävään Suomen parasta kaveria ja se löytyi yllättävän läheltä, SMJ:n johtokunnan jäsen Tapio Ristilä myhäilee.

 

Tehtäväkuvasta 80 prosenttia on kaavailtu suuntautuvan D–B-junioreiden toiminnan kehittämiseen sekä tytöissä että pojissa.

 

Nuorempien juniorien (G–E) toimintaa pyörittävä Junnutiimi on saanut Maila-Jusseissa aikaan erinomaisia tuloksia. Nyt saman halutaan jatkuvan myös vanhempien juniorien Nuorisotiimissä.

 

– Tällä alueella on aina ollut valtava juniorimassa verrattuna muuhun Suomeen, mutta huippupelaajien jalostamisessa on parantamisen varaa, SMJ:n Nuorisotiimin vetäjä Tuomo Ojala painottaa.

 

Yksi ikuinen ongelma on junioripelaajien lopettaminen iän karttuessa.

 

– Tietyn vaikeuden tähän tuo se, että 30–40 prosenttia vanhemmista junioreista haluaa oikeasti tavoitella paikkaa Superpesiksessä ja loput haluavat vain olla mukana joukkueurheilussa. Heille kaikille pitäisi löytää mielekästä puuhaa lajin parissa, Marttala pohtii.

 

Avainsanaksi nousee yksilökohtaisen harjoittelun lisääminen iän myötä.

 

– Tavoitteena on saada sekä naisissa että miehissä sellaiset edustusjoukkueet, ettei niihin tarvitse paljoa muita pelaajia kysellä, Marttala määrittää.

 

Maila-Jusseissa nähdään alkavana kesänä 600 pelaajaa ja 82 koulutettua tuomaria. Seura pelaa kesän aikana noin 700 ottelua. Kaikki tapahtumat ovat merkittynä kalenteriin SMJ:n verkkosivuilla.

 

– Pikkuhiljaa alkaa tulla painetta kaupungin suuntaan, että tarvitsemme nopeassa tahdissa lisää isoja kenttiä, Ojala huomauttaa.

 

Vapaaehtoisten tekijöiden ohella seuratyöhön vaaditaan päätoimisia työntekijöitä, jotta asiat pyörivät.

 

Marttala jäi lokakuun alussa pois JymyJussien palkkalistoilta.

 

– Sen jälkeen olen oman työn ohella tehnyt markkinointia ja varainkeruuta. Lisäksi olen edelleen JymyJussien hallituksen jäsen, Marttala kertoo.

 

Omalla peliurallaan Marttala pelasi 367 Superpesisottelua ja toimi sen jälkeen useita kausia pelinjohtajana. Seurajohtajan tehtävissä hän on työskennellyt Jyväskylän Kirissä, Ulvilan Pesä-Veikoissa, Koskenkorvan Urheilijoissa ja JymyJusseissa.

 

– Jukka pääsee näyttämään Maila-Jusseissa parasta tietotaitoaan seuratyöstä ja lajiosaamisesta. Rahankerääjäksi hän ei tähän seuraan tule, Ojala ja Ristilä painottavat.

 

Marttalan työtehtävät alkavat sunnuntaina 14.5. klo 17, jolloin hän suorittaa avausheiton naisten Superpesisottelussa SMJ–Lappeenrannan Pesä Ysit.

 

Helatorstaina 25.5. Ilkka-areenalla on vuorossa koko SMJ:n Junnutiimin tekniikkapäivä ja seuran 75-vuotisjuhlaottelu Lappajärven Veikkoja vastaan.


Takaisin uutisiin