Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Uutiset

 

Tunnelmat Jussittarien 5.leiriviikonlopusta sekä Kuortaneen kevätturnauksesta!


19.01.2020

Jussittarien 5.leiriviikonloppu vietettiin kokonaisuudessaan Kuortaneen Urheiluopistolla 10.-12.1.2020. Olimme tämän Tammikuun Talviturnauksen järjestävä seura ja muut turnaukseen osallistuneet joukkueet olivat Jyväskylän Kirittäret, Helsingin Roihuttaret ja Jalasjärven Jalas. Turnausta suunnitellessamme ajatus oli saada yhteen viikonloppuun niin paljon pelejä, että joukkueiden isot pelaajaringit saataisiin kokonaisuudessaan pelille. Meidän harjoitusringin kaikki kynnelle kykenevät 17 pelaajaa saivat turnauksessa peliaikaa, joten siinä mielessä turnaus vastasi hienosti asetettuun tavoitteeseen. Ainoastaan Selina Saarenpää ja Johanna Karjanlahti eivät pystyneet osallistumaan viikonloppuun. Selina armeijakiireiden ja Johanna sairastumisen takia.

 

Perjantaina joukkue kokoontui Kuortaneelle neljän aikoihin ja latasimme energiavarastot täyteen Eppula Buffetin maistuvalla päivällisellä. Siitä suuntasimme leirin aloituspalaveriin, jossa joukkueenjohtajamme Juho Suomu tarjoili joukkueelle myöhäisen joululahjan Unique brandingin seura-asupaketilla. Pääsimme siis esiintymään heti ensimmäisessä pelitapahtumassa yhtenäisissä asusteissa, joka oli suhteellisen upea juttu! Kiitos Unique!! ”Joululahjojen” jaon jälkeen kävimme kiinni viikonlopun agendaan eli pesäpallon pelaamiseen. Keskustelimme päivän peliin ja turnaukseen yhteiset tavoitteet niin pelilliselle kuin asenteellisellekin puolelle. Palaverista suuntasimme I-Mediat areenalle valmistautumaan perjantai-illan päätapahtumaan, eli otteluun Roihuttaria vastaan. Ottelu päättyi kotiutuskisan jälkeen meille 2-1 (2-4, 7-1, 3-0). Saimme pelistä nousujohteisen esityksen myötä tosi positiivisen avauksen omalle pelikaudellemme 2020. Pelin jälkeen ruokailu ja joukkue suuntasi vielä omaan palaveriinsa Rantasaunalle, valmennuksen siirtyessä suunnittelemaan tulevaa päivää.

 

Lauantaina saatiin nukkua ruhtinaallisesti puoli yhdeksään ja siitä aamulenkin kautta aamupalalle ja palaveriin. Palaverissa purimme edelliseltä leiriltä saatuja välitehtäviä ja vedimme Roihu -peliä yhdessä yhteen. Lounaan kautta suuntasimme hallille tekemään päivän avaustreeniä. Harjoituksen pääteemana oli tarjoilla kaikille oman roolin sisäpelitoistoja kenttään. Harjoituksen loppuun vielä teimme pelinomaisen kaaripeli ja etenemisharjoituksen, joka kuvattiin jälkikäsittelyä silmällä pitäen. Treenin jälkeen joukkueella oli pieni ansaittu breikki. Osa joukkueestamme aloitti meidän treenin päälle valmistautumisen yhteistyöseuramme Jalasjärven Jalaksen peliin Roihuttaria vastaan. Jalasjärvi esiintyi todella pirteästi ottelussa ja ihailin erityisesti heidän positiivista peli-ilmettään ja suoritusten laatua varsinkin sisäpelissä! Marko Honkaniemi on tehnyt joukkueensa kanssa asioita oikein, kun tekeminen oli saatu tämän näköiseksi ensimmäiseen harkkamatsiin! Roihuttaret voittivat ottelun niukasti 1-0 (3-3, 2-1, 2-2), mutta uskon Jalaksen leirissä olleen ottelun jälkeen hyvä fiilis ottelusta. Jussittarien harjoitusringin pelaajat esiintyivät todella vahvasti Jalaksen väreissä!

 

Lauantain päätapahtuma oli luonnollisesti meidän ottelu hallitsevaa Suomen mestari Jyväskylän Kirittäriä vastaan. Jyväskylän tiivis harjoittelu näkyi ottelussa vahvana ja suoritusvarmana sisäpelinä sekä tiiviinä ulkopelinä. Erityisesti Mari Mantsinen sotki omaa sisäpeliämme vahvalla syöttötyöskentelyllään. Meidän kaaripeli hävisi 100-0 ottelun Mantsiselle, joten se selittään osaltaan oman heikon esiintymisemme sisäpelissä. Ottelu päättyi 2-0 Kirittärille (1-7, 0-7). Harvoin tässä kohtaa talvea näkee noinkin valmista pelaamista, mitä Kirittäret tuossa ottelussa osoittivat. Nalle joukkoineen on tehnyt kovasti töitä ja muiden joukkueiden pitää vaan vastata tähän samalla lääkkeellä! Oikoteitä menestykseen ei ole, vaan ainoastaan kovalla työnteolla voidaan mitään koskaan saavuttaa. Tämä oli hyvä tasonmittaus meidän joukkueelle tässä kohtaa ja samalla peli nosti esiin hienosti niitä osa-alueita, joita meidän niin joukkueena kuin yksilöinä pitää lähteä kehittämään. Joukkue päätti päivän taas yhdessä tekemällä lihashuollot kimpassa ja samalla he purkivat päivän tapahtumia.

 

Sunnuntai oli turnauksen päätöspäivä ja siihen olimme suunnitelleet yhdessä Jalaksen kanssa peliharjoituksen. Pääsimme taas tekemään kokeiluja kokoonpanoihin ja erityisesti pääsimme hieman rennommassa ilmapiirissä tekemään omaa sisäpeliämme. Taas osa pelaajistamme pelasi Jalaksen yhdeksikössä ja jokerikolmikko oli molemmilla joukkueilla yhteinen, joten jokeriosasto sai ainakin tiiviin annoksen sisäpelaamista tähän tapahtumaan. Peli Jalasta vastaan oli onnistunut ja tarjosi paljon onnistumisia erityisesti nyt sisäpelissä, joka oli ollut edeltävinä päivinä hieman hukassa. Leiritys vedettiin yhteen lounaan jälkeen. Joukkue sai tuoda tuntemuksiaan ajatuksiaan julki menneestä viikonlopusta. Kokonaisuutena turnausviikonloppu oli todella onnistunut ja saimme paljon peliltä palautetta siitä mihin suuntaan asioita pitää nyt tulevassa jaksossa vielä.

Talviturnaus oli pilotti, joka jatkuu ensi vuonna samalla sabluunalla. Positiivinen viesti sekä Kirittäriltä että Roihuttarilta oli se, että molemmat joukkueet ilmoittautuivat jo tässä kohtaa ensi vuonna järjestettävään turnaukseen. Ensi vuoden naisten Talviturnaus järjestetään Kuortaneen Urheiluopistolla 29.-31.1.2021. Olkaa allekirjoittaneeseen yhteydessä, mikäli haluatte mukaan! Kiitos tähän turnaukseen osallistuneille joukkueille, tuomareille ja erityisesti kiitos puitteista Kuortaneen Urheiluopistolle!!

 

Antti Kuusisto

 

 

Kokoonpano SMJ - Roihu

1. Saaga-Angelia Raudasoja 1v

2. Roosa Hussa 3p

3. Anna Honkala 2v

4. Maria Sveholm l

5. Julia Virtanen 3k

6. Silja Syrjälä 2p

7. Anni Laakso 2k

8. Anu Kiviharju 3v

9. Susanna Ojala s

10. Vilma Kupari

11. Liinu Turpela

12. Siiri Leppänen

13. Maiju Mäntylä

 

Kokoonpanot SMJ - Kirittäret

1. Siiri Leppänen 2k

2. Maiju Mäntylä 3k

3. Silja Syrjälä 2p

4. Anna Honkala 3p

5. Susanna Ojala s

6. Anu Kiviharju 3v

7. Roosa Hussa 2v

8. Maria Sveholm l

9. Saaga-Angelia Raudasoja 1v

10. Aino-Kaisa Mantere

11. Anni Laakso

12. Liinu Turpela

 

Kokoonpanot SMJ - Jalas 1.jakso:

1. Siiri Leppänen 2k

2. Maiju Mäntylä 3k

3. Silja Syrjälä 2p

4. Aino-Kaisa Mantere 3v

5. Saaga-Angelia Raudasoja s

6. Susanna Ojala 1v

7. Roosa Hussa 3p

8. Anna Honkala 2v

9. Minea Mäkiviita l

10. Anni Laakso

11. Anu Kiviharju

12. Liinu Turpela

 

Kokoonpanot SMJ - Jalas 2.jakso:

1. Maiju Mäntylä 3k

2. Roosa Hussa 2v

3. Silja Syrjälä 2p

4. Anni Laakso 2k

5. Susanna Ojala s

6. Anu Kiviharju 2v

7. Anna Honkala 3p

8. Saaga-Angelia Raudasoja 1v

9. Minea Mäkiviita l

10. Aino-Kaisa Mantere

11. Siiri Leppänen

12. Liinu Turpela

 


Takaisin uutisiin