Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Uutiset

 

Virkiä otti rutiinivoiton


01.07.2016

ILKKA/JARI HAKALA, LAPUA

 

VIRKIÄ–SMJ 2–0 (2–1, 2–1)

Lapuan Virkiän ja Seinäjoen Maila-Jussien välinen naisten superpesiksen ottelu oli lukemien valossa tiukka, mutta itse kentällä moninkertainen Suomen mestari Virkiä hallitsi ottelua varsin selvästi.

 

Juoksujen määrä jäi vähäiseksi, kun Maila-Jussit pelasi Virkiän tavoin hyvää ulkopeliä. Tosin muutamia virheitä tuli paineen alla, mutta ei mitään pelin kannalta ratkaisevia. Ero naapurien välillä olikin sisäpelissä, sillä Virkiä vei kolmostilanteet lukemin 17–3.

Virkiä pelasi uudella ulkopelijärjestyksellä ja muutos on vakuuttanut pelinjohtaja Jukka Liikalan.

 

– Kaksi peliä on pelattu tällä muutetulla kokoonpanolla ja molemmat ovat olleet ulkona hyviä pelejä. Meillä oli alla kova peli ja se näkyi jonkin verran. Lisäksi 40 minuutin sadetauko vaikutti pelin tasoon. Mutta lukkarit olivat hyviä. Molemmat veivät tehoja pois sisäpelistä, Liikala kehui.

 

Ensimmäisellä jaksolla Lapuan voittojuoksun löi Emmi Pippola kierteisellä pitkällä kakkosrajanäpillä. Toisella jaksolla Virkiä teki voittoon riittäneet kaksi juoksua jo ensimmäisen alussa Janette Lepistön vastaavalla kakkosrajanäpillä ja Saija-Maria Saaren välilyönnillä.

Kuten Liikala totesi, Lapuan Lukkarilassa oli lukkarien ilta. Virkiä teki ykköspalkittu lukkari Elli Katteluksen johdolla nopeasti palot Maila-Jussien sisävuoroissa. Viime otteluissa juoksuja Maila-Jusseille paukutellut jokeri Piritta Kärnä pääsi yrittämään koko pelin aikana vain kahdesti kotiutusta onnistuen kertaalleen.

 

– Ulkona pelasimme hyvin, mutta sisäpeli oli hieman nihkeämpää. Peli oli kuitenkin hyvin hallussa, Kattelus painotti.

Maila-Jussit avasi pelin hyvin, mutta seuraavassa vuorossa tuli kolme ykköspaloa. Maila-Jussien ykköspalkittu lukkari Niina Härkönen totesikin sisäpelin ratkaisseen.

 

– Tuli ykköspaloja ja omia sekoiluja. Muuten meidän pelissä oli paljon hyvääkin ja hyvä meininki, Härkönen totesi.

Maila-Jussien pelinjohtaja Jari Mäkelä kaipasi myös sisäpeliin perussuorituksia.

 

– Teimme asioita liian vaikeasti. Ulkopeli oli puolustustaistelua, mutta silti hyvää ulkopeliä ja saimme Lapuan vahvaa kärkeäkin hieman rikottua. Vaikka osittain jyrän alla olimme, niin joukkueessa säilyi positiivinen ilme ja oli loppuun saakka usko, että täältä vielä tullaan, Mäkelä kertasi.


Takaisin uutisiin