Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Uutiset

 

Kirittärien kärki jäätävän kova Maila-Jusseja vastaan


13.07.2017

 

SEINÄJOKI – JYVÄSKYLÄ 0–2 (1–2, 3–4)

 

TEKSTI: Ilkka / Jari Hakala

KUVA: SMJ / Marja Mäkelä

 

Seinäjoen Maila-Jussit nousi taistelemaan naisten Superpesiksen ottelun voitosta Jyväskylän Kirittäriä vastaan toisen jakson lopulla Taru Finnilän iskettyä läpi kakkosrajasta kolmannen tasoittavalla kakkosrajapuhkaisun tuodessa 1+2. Maila-Jussit nousi juoksun päähän ja teki vielä neljännen tasoittavalla ajon, mutta paikat jäivät käyttämättä. Kirittäret vei tiukan ottelun voittaen molemmat jaksot vain yhden juoksun turvin.

–         Meillä oli paikat ottaa ottelun hallinta, mutta emme pystyneet ottamaan. Teimme enemmän virheitä ja se oli ratkaiseva juttu. Tuli pomputtelua ja sisällä turhia paloja. Ei saatu lisää energiaa ja painetta, kun olisi ollut sen paikka, kiteytti Maila-Jussien ykköspalkittu lukkari Niina Härkönen eron joukkueiden välillä.

Sarjanelonen Jyväskylä otti neljännen peräkkäisen kolmen pisteen voittonsa. Kirittärien kärki Laura Määttä, Virpi Hukka ja Marjukka Urpelainen oli jäätävän tehokas läpi ottelun. Toinen asia, missä Maila-Jussit olivat vieraita jäljessä, oli ulkopeli. Jyväskylä pelasi varmasti ja virheettömästi jäädyttäen Maila-Jussien sisäpelin. Maila-Jusseilla oli ensimmäisellä jaksolla vain kolme kolmostilannetta. Toisella peli pyöri paremmin ja kaikkiaan kotijoukkue pääsi yrittämään kärkeä kotiin 13 kertaa.

–         Ensimmäisellä jaksolla molempien sisäpeli oli nuhaista emmekä päässeet pelin päälle. Toisella jaksolla saimme Tarun läpilyönnillä toivon siemenen, mutta olimme pehmeämpiä kovissa paikoissa. Ei saatu vapaisiin lyönteihin laatua, harmitteli Maila-Jussien pelinjohtaja Tero Tuomela.

Maila-Jussien kaikista juoksuista vastasi jokeri Taru Finnilä. Ensimmäisellä jaksolla Finnilä löi pelin tasoihin toisen aloittavalla, mutta avausjakson ratkaisi Kirittärille ykköspalkittu Marjukka Urpelainen neljännen tasoittavalla välilyönnillä.

Toisen jakson Kirittäret ratkaisi kolmannen alussa. Kärki teki jälleen tilanteen ja Urpelainen löi yllätysotolla Kirittäret kahden juoksun johtoon. Kun Emma Nieminen vielä kotiutti kakkosrajasta ja Maila-Jussit pompotti Saana Sumenin linjalyönnissä, Kirittäret siirtyi neljän juoksun johtoon. Jakso näytti jo menevän Kirittärille selvästi, mutta Maila-Jussien harmiksi Finnilän läpilyönnistä lähtenyt kiri lähti liian myöhään. Kirittäret selvästi rutinoituneempana joukkueena pystyi ottamaan torjuntavoiton.

–         Meillä oli pelissä hetkiä, jossa se olisi voinut notkahtaa, mutta hyvä, kun tekemisen taso on nyt löytynyt. Meillä on kärjessä nopeita etenijöitä ja heitä on helppo viedä eteenpäin. Pystyimme pitämään pelin tason tiukoissa paikoissa ja voitto tuli, summasi ykköspalkittu Urpelainen.

Kirittärien pelinjohtaja Jukka Karttunen näki myös Kirittärien vahvan kärjen iskeneen voittotahdit.

–         Kun kärki tekee tilannetta 90 prosentin pinnassa olevilla tehoilla, niin paikkoja tulee. Olimme hieman vaikeuksissa kotiutuslyöntien kanssa, mutta ulkopeli oli meiltä vahvaa, Karttunen totesi.

Kirittärien vahvaan viime kierrosten menoon on selkeä syy.

–         Päivittäinen harjoittelu on saatu siirrettyä peliin. Ei siinä salaisuuksia ole. Olemme pystyneet parantamaan pieniä asioita, Karttunen painotti.

 


Takaisin uutisiin