Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Uutiset

 

Koutsitulokkaat Eemeli ja Tuukka


09.07.2017

 

 Eemeli Katajamäki (18 v) ja Tuukka Jaakonaho (17 v) ovat valmentaneet 2011-syntyneitä tyttöjä tammikuusta alkaen. Eemeli ja Tuukka ovat pelanneet itse pesistä D-ikäisiksi asti, ja parin vuoden pesistauon jälkeen he hyppäsivät tänä talvena mukaan valmennuskuvioihin. Pojat ilmoittivat junnutiimille kiinnostuksensa valmentamiseen, ja siitähän se sitten lähti.  Ensin oli vuorossa Maila-Jusseille räätälöity JPVT-koulutus (junioripesisvalmentajatutkinto), ja sen jälkeen pojat pääsivät tositoimiin aloittavan T11-joukkueen kanssa.

 

-Tosi hyvin on mennyt ja mukavaa on ollut. Tytöt ovat todella innokkaita, kertovat Tuukka ja Eemeli.

Tyttöjen mielestä Eemeli ja Tuukka ovat kivoja valmentajia, ja mukavinta pesiksessä on lyöminen. Ja hienosti tytöt jo lyövätkin! Myös vanhemmilta on tullut positiivista palautetta. -Pojat kannustavat tyttöjä aktiivisesti ja huumoriakin on sopivasti mukana. Pojista kehittyy ajan mittaan superhyviä valmentajia, kertovat tyttöjen äidit ja isät.

 

Harjoituksia on ollut kerran viikossa, ja ensimmäiset pelitkin on jo pelattu seuran sisäisissä Naperosupereissa. Loppukauden suunnitelmissa on vielä harjoitusten lisäksi ainakin yksi harjoituspeli ja kaksi Naperosuperturnausta. Joukkueessa on tällä hetkellä reilu kymmenen tyttöä. -Lisää mahtuu mukaan, sanovat Tuukka ja Eemeli ja toivottavat kaikki uudet pelaajanalut tervetulleiksi hauskan harrastuksen pariin.

 

Poikien valmennusinnostus ei ole rajoittunut pelkästään T11-joukkueen valmentamiseen. Kesäkuun alussa pojat ehtivät myös 2007-syntyneiden poikien joukkueen viuhkan varteen Etenee-leirille. -Kerran käytiin harkoissa ja yksi peli katsomassa. Sitten vain leirille ja mukavasti kyllä meni, Eemeli kertoo. Lisäksi Tuukka kertoo vielä lähtevänsä Sotkamoon tenavaleirille 2005-syntyneiden tyttöjen pelisarjan joukkueen valmennukseen mukaan. -Totta kai, kuuluu vastaus kuin yhdestä suusta kysyttäessä jatkavatko pojat valmentamista myös seuraavalla kaudella.

 

Poikien aktiivisuus on noteerattu myös junnutiimissä. -Todella mahtavaa saada innostuneita nuoria mukaan valmennukseen, peukuttaa junnutiimin puheenjohtaja Jussi Järvinen, joka itsekin on aloittanut pelinjohtouransa melko nuorena. -Eemelin ja Tuukan lisäksi meillä on muitakin nuoria mukana joukkueiden valmennuksessa ja pesiskouluissa, jatkaa Järvinen.  -Kaikki valmennuksesta kiinnostuneet ovat enemmän kuin tervetulleita mukaan toimintaan. Juniorimäärän kasvaessa apukädet ovat enemmän kuin tarpeen, Järvinen toteaa.


Takaisin uutisiin